Minták-
nyomában

TÉMA: Handpoke
MEGEJELENÉS: 2022. május
ÁR: 4.990 Ft
KAPCSOLODÓ ESEMÉNY: HANDPOKE NIGHT

Egy kötet, amin keresztül kirajzolódik a handpoke művészetének szépsége, múltja és lélektana.

A Minták nyomában nem egy füzet vagy egy könyv, amiben betűk vannak, hanem egy zine, melynek lapjai között történetek, kapcsolatok, életutak és a világ megannyi színe virít. Ez a zine egy napló. Egy napló, tele inspirációval, tudással és egy utazással, amiben benne vagyok a legmélyebb és legszemélyesebb gondolataimmal.

Miről szól a ZINE?

Ez a zine arra hivatott, hogy leomlassza a sztereotípiákat és felfedje a tetoválások és tatoo artistok valós világát. A kötet kiemelt hangsúlyt helyez a tetoválás történeti és pszichológiai vonatkozásaira. A tetoválás már-már misztikus kapcsolódásainak megértésére, a bőrváltoztatás egyik legősibb formáját életre hívó, és az egyre inkább népszerűvé váló handpoke technika sajátosságait tárják fel az oldalak. A kötetben 10 kortárs handpoke művész és tapasztalataik kerülnek bemutatásra, ezzel a zine egy olyan egyedülálló térképet rajzol, ami körbevezet – a teljesség igénye nélkül – a legszínesebb és legtehetségesebb honi handpoke művészek világában. Továbbá, a kötet azt is megmutatja, hogy hogyan kapcsolódnak össze a különböző kortárs művészetek egy-egy tetkóban. Rámutat a változás vonzerejére, lebontja az abszolút szépség, az esztétika fogalmát, egy iránytűt ad saját magunk felfedezéséhez.

MIÉRT SZÓL PONT NEKED?

Ha érdekelnek a tetoválások, vagy nem tudsz dönteni, hogy kinél tetováltass, vagy ha gépi tetováló vagy és szörnyülködsz azon, hogy mit művel a 21. század tetováló kultúrája, vagy esetleg te magad is handpoke-kal szeretnél majd foglalkozni akkor ez a zine bizony Neked szól!

Mi van a kötetben?

A zine saját naplójegyzeteimet, kutatásaimat és tetoválóművészekkel folytatott interjú beszélgetéseim részleteit tartalmazza. Épp az előbbiek miatt egy teljesen új és sajátos műfajt képvisel, melyben a tudomány és a szleng kényelmesen megfér egymás mellett. E kötet nem egy szakmai katalógus a handpoke-ról, hanem egy élő, lélegző irodalmi alkotás, amelyben benne van a szubijektív érzelmi és gondolati világom, de ezen felül hiteles, nem mindenre kiterjedő tudásanyagot tartalmaz. A zine hiánypótló módon mutatja be a 21. század handpoke kultúráját.

LAPOZZ BELE!

4990 Ft
 • 92 oldalas egyedi kötet.
 • Két nyelvű (magyar, angol).
 • 31 egyedi illusztrációt tartalmaz.
 • 18 QR-kódot tartalmaz, melyek hasznos felületekre vezetnek.
 • A kötet leírja a tetoválás múltját az ősidőktől napjainkig.
 • A zine rendhagyó módon tárja fel a tetoválás pszichológiáját.
 • A handpoke technika sajátoságait és a tetoválás higiénia alapelveit tárják fel az oldalak.
 • 10 kortárs handpoke művészt mutat be a zine, mellyel segítséget nyújt a tetováló választás nehéz kérdésében.
 • 3 podcast ajánlóra és több kitekintő tartalomra mutat a kötet, melyeken keresztül további információkat érsz el ingyenesen.

HOL LEHET BESZEREZNI?

A vásárlásra 2022. májusától kezdődően több mód van:

 • Azokban a boltokban, amelyekkel a BOKODIL együtt működik: ISBN books+gallery
 • A BOKODIL által szervezett programokon, melyek dátumáról a weboldalon, a BOKODIL Facebook– és Instagram-oldalán tudsz tájékozódni.
 • Minden hónapban egyszer szombaton a Gozsdu Marketen (Gozsdu Udvar, Budapest, VII. kerület, Király utca 13. – Dob utca 16.) 10 és 17 óra között. A vásárok pontos dátumát a BOKODIL naptárban találod a Főoldalon.
X