Milliárd életből választani egyet, amit élni szeretnék. Egy életet élni a társadalomnak. Egy életet élni a szüleimnek. Egy életet élni a barátaimnak. Egy életet élni a szerelemnek. Egy életet élni a szenvedélynek. Egy életet élni a vágyaimnak. Egy életet élni úgy igazán önmagamnak. Melyiket is választhatnám?  Talán létezik a húr elmélet, talán betudok zsúfolni egy életbe milliót. Egy más mellett mindet párhuzamosan. Vagy talán ez lehetetlen, s egy napon arra kelek fel, hogy minden húr, amin valaki kedvéért játszottam elszakad. Akkor már nem lesz bennem se zaj, se zene csak űr. Hiánya annak, ami én vagyok, ami én voltam, amivé válni szerettem volna.

Azt hiszem minden nehéz döntésünk abból ered, hogy egymásnak feszül bennünk sok-sok gondolat. S amikor hangok egyszerre mind elviselhetetlenül hangossá válnak, már nem halljuk, hogy mit, miért vagy kiért teszünk. Összefolyik a személyiségünk, a vágyaink a felénk támasztott elvárások tömegével. Összeolvadnak belső hangjaink s gyomot vet közéjük a félelem, a harag, a „mi lett volna, ha …” mondatok. Zenéből zaj lesz bennünk és elveszünk élni úgy igazán önmagunknak.

Mi van akkor, amikor már olyan nagy a zaj, hogy őszintén nem tudjuk, hogy mit is szeretnénk? Talán ez a magány, amikor már nem csak másokhoz nem kapcsolódunk, hanem már saját magadunkhoz sem. Amikor már nem is emlékszünk arra, hogy milyen egy tiszta hang, hogy milyen, amikor bizsereg a ritmus, amikor tisztán kapcsolódunk magunkhoz, s így őszintén tudunk másokhoz kötődni, a céljainkat magunkért támasztani. Amikor csak azért vagyunk, hogy megéljünk.

Szeptemberben a BOKODIL brand központjában a fiatal felnőttek, azaz a „Fifék” állnak és azok a problémák, nehézségek, amikkel a 21. században élő fiatalok találjak magukat szemben nap, mint nap: pályaválasztás, elhelyezkedés, munkakeresés, külön költözés a szülőktől s legfőképp az önkeresés.

A fenntartható és anyagi szempontból is takarékos lakhatásról egy podcast epizód keretei között szerezhettek mélyebb tudást. Az ingyenes elérhető online adás szeptember 15-én kerül publikálásra a BOKODIL YouTube, Spotify, Apple és Google Podcast felületein. Szeptember 29-én pedig egy Instagram live-ban mesélek Nektek a pályaválasztási és pályakezdési tapasztalataimat, illetve megosztom a pályakezdők sikeres munkakeresési titkait is. A platform jellegéből adódóan arra hívlak Titeket, hogy Ti is kapcsolódjatok be a beszélgetésbe. Ennek módjáról a BOKODIL Instagram felületén szerezhettek információkat a hónap második felében.

Természetesen a személyes találkozásra is lesz lehetőség a hónapban, hiszen a BOKODIL is képviselteti magát a szeptember 17 és 18-án megszervezésre kerülő Ukmukfukk Zinefeszten, ahol a HANDPOKE kötetet beszerzésére is lehetőségetek lesz.

 

Kapcsolódj be Te is a BOKODIL brand közösségébe!

X