ZINE

A BOKODIL brand kiemelt, hiánypótló tevékenysége a Magyarországon még kevéssé elterjedt zine-ek írása, kiadása és a zine kultúra irodalmi lehetőségeinek terjesztése, népszerűsítése. További részleteket az egyes zine-ekre, illetve a lentebb látható kérdésekre kattintva olvashatsz!

Kattints a kérdésekre!

A zine egy magánkiadású, kis terjedelmű kiadvány, melynek egyes számai maximum 1.000 példányban jelennek meg. Megalkotására nincsenek formai, szerkesztési és tartalmi megkötések, amelyek korlátoznák az alkotót (a zinestert), így egy szabályoktól mentes, szabad önkifejezési formát tesz lehetővé.

A kiadványok témája szinte bármi lehet: politika, költészet, művészet és dizájn, társadalomelmélet, feminizmus, szexualitás. Léteznek fotós, zenei, geek, koncept zine-ek is. Egy zine tartalmazhat: képet, grafikát, lírát, prózát, kollázst vagy ezek kombinációját.

A Magyarországon elérhető zine-ek zöme képzőművészeti alkotás, ezzel szemben a BOKODIL zine szinte egyedülálló módon irodalmi mű, amely képivilágban is gazdag, a benne található illusztrációknak köszönhetően. A BOKODIL kötetek – szemben a többnyire 30 oldalas zine-ekkel – átlagosan 50-90 oldalasak. Kétnyelvű (angol és magyar) kiadvány.

Bár a zine megjelenése általában nem rendszeres a BOKODIL zine egyes számai 3 havi rendszerességgel jelennek meg. A kiadványok témája változatos és mindig kapcsolódik az adott hónap ingyenesen elérhető podcast tematikájához, melyet egy-egy havi szinten megrendezésre kerülő személyes program is kiegészít.

A BOKODIL zine nem újság és nem könyv. Egy olyan sajátos produktum, amely egyedülálló módon képviseli a „valami új”, „valami sallangoktól mentes tudás” iránti igényt, amire a XXI. század generációjának minden eddiginél nagyobb szüksége van.

A tartalom 2 jelentős forrásból épül fel: egyrészt szakirodalomból, másrészt valós beszélgetések, kortárs, nagyformátumú személyek véleményei alapján. A köteteket jómagam (Heilman Petra író és zinester) állítom össze, a létrehozáshoz szükséges gyűjtő- és kutatómunkát szintén én végzem. Az angol nyelvű fordítást Andó Helga készíti.

A könyv-füzetek színes illusztrációt is tartalmaznak.

A vásárlásra több mód van, melyek a következők:

1) Azokban a boltokban, amelyekkel a BOKODIL együtt működik:

ISBN books+gallery
Cím: 1084 Budapest, Víg utca 2.
Online elérhetőség: KATT IDE
Nyitvatartás:
kedd-péntek 12:00 – 19:00
szombat 14:00 – 18:00

2) A BOKODIL által szervezett programokon, melyek dátumáról a weboldalon, a BOKODIL Facebook– és Instagram-oldalán tudsz tájékozódni.

3) Minden hónapban egyszer (általában szombatonként) egy börze és/vagy vásár keretei között. A vásárok pontos dátumát a BOKODIL naptárban is megtalálod, illetve a brand Facebook-oldalán mindig naprakész információkat olvashatsz.

4.990 Ft

BOKODIL ZINE-EK
X